Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN, TÜGVA İLE PROTOKOLÜ PARALEL BİR YAPILANMAYA YOL VERDİĞİ AÇIKTIR.!

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN, TÜGVA İLE PROTOKOLÜ PARALEL BİR YAPILANMAYA YOL VERDİĞİ AÇIKTIR.!

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN, TÜGVA İLE PROTOKOLÜ PARALEL BİR YAPILANMAYA YOL VERDİĞİ AÇIKTIR.!

MILLI EGITIM BAKANLIGI’NIN, TÜGVA ILE PROTOKOLÜ PARALEL BIR YAPILANMAYA YOL VERDIGI AÇIKTIR.!

 Iyi Parti Adana Milletvekili, Milli Egitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Ismail KONCUK, Milli Egitim Bakanligi, TÜGVA ile ortaokullarda “Medeniyet ve Degerler Kulübü”, liselerde de “Medeniyet ve Düsünce Kulübü” kuruyor. TÜGVA “medeniyet ve degerlerimize uygun” olarak “Kültür ve Medeniyet” seminerleri düzenleyecek, içerik ve yeri TÜGVA belirleyecekmis. Bu saçmalik, ne demektir? Buradan anlayacagimiz sudur diyerek devam eden KONCUK, ögrenci, okul disi mekânlarda, içerigi ve yeri TÜGVA tarafindan belirlenen seminerlere çagrilacak ve istedigi sekil ve yöntemle bir tür egitim yapabilecek. Bu yöntemi FETÖ’nün uzun yillar uyguladigini ve basimiza neler geldigini hepimiz biliyoruz dedi.

 

Iyi Parti Adana Milletvekili, Ismail KONCUK, Milli Egitim Bakanligi’nin, TÜGVA protokolü ile bir anlamda, paralel bir yapilanmaya yol verdigi açiktir diye ifade etti. Bu, hem “Tevhidi Tedrisat Kanunu, hem de Milli Egitim Temel Kanunu” ile çelisen bir durumdur. Milli Egitim Bakanligi’nin denetiminde olmayan hiç bir kurum ve kurulus Milli Egitim Bakanligi yerine, egitim, ögretim faaliyeti yapamaz dedi.

 

KONCUK, Milli Egitim Bakanligi, 1 milyon, her branstan ögretmeni ile hiç bir, baska yapinin ihtiyacina gerek duymaksizin, egitim, ögretim faaliyetlerini yürütecek güç ve imkâna sahipken, Ziya SELÇUK, TÜGVA ve benzer diger kuruluslara,  neden ihtiyaç duydugunu, sebepleriyle, kamuoyuna açiklamalidir dedi. Her firsatta ögretmenleri öven, ögretmenle basaracagini söyleyen, Ziya SELÇUK, samimiyse, ögretmen disi yapilarla ne is yapmaktadir? Sayet, bu, iradesini asan bir mecburiyet, ya da dayatma ise, vallahi, o makamda oturmasinin bir anlami olmaz. “O makam, kendine igneli fiçi olur” diyerek sözlerini tamamladi.

 



  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı